Translate

26 de maig del 2010

Felicitat i estrés

"La manca d'estrès porta la felicitat". Per alguns pot semblar una certesa i per d'altres pot semblar que una cosa no té relació amb l'altra. Ja ens poden avisar, recomanar o repetir mil vegades una cosa que fins que no l'experimentem amb la nostra pròpia pell no ens la creiem. Crec que aquest comportament d'indiferència davant les recomanacions vitals és molt típic. El motiu és que a priori les recomanacions d'altres semblen molt abstractes si un no es veu o s'ha vist en el passat exposat en una situació semblant. Doncs jo ja puc dir que per a mi la frase inicial del post és una certesa. Així doncs, segons el meu raonament tots aquells que no vegueu relació entre estrès i felicitat o es que sou molt joves o és que heu tingut la sort de no exposar-vos a alts nivells d'estrès, amb la qual cosa, Chapeau :)

Anteriorment, no creia que l'estrès portés a la infelicitat. De fet, tenia la creença que estar estressat feia èsser més productiu i essent productiu un es podia sentir millor amb si mateix. Doncs, des de la meva experiència, estava equivocada. Més producció no porta més benestar. Més producció porta a més pressió per aconseguir encara més producció amb una consegüent pèrdua del gran objectiu final, que és la felicitat.

Llegint una mica per internet he trobat algunes pàgines interessants. En una pàgina a l'altzar afirmen que "many of the things that bring happiness are also things that relieve stress, such as exercise, expressing creativity, maintaining supportive friendships, keeping an organized home, and enjoying your work." És a dir, que moltes de les coses que porten felicitat són tambè coses que fan disminuir l'estrès com ara l'exercici, expressar la creativitat, mantenir amistats que mostrin suport i ajuda, mantenir una llar organtizada i disfrutar de la feina.

Ok, tots els punts poden semblar molt obvis, i crec que és així perquè simplement els ha escrit una altra persona. Però segurament necessitem adornar-nos dels beneficis de cada uns d'aquest punts i molts d'altres a poc a poc i per nosaltres mateixos per creurens-ho profundament. No crec que faci mal començar a seguir aquestes recomanacions. De fet, jo estic començant a fer-ho :)


2 comentaris:

Pele Ón ha dit...

No sé si soy quien para decir algo, ni sé si lo he entendido todo, pero yo sigo teniéndomelo que repetir a diario en plan letanía. No siempre podemos bajarnos del mundo.
Un abrazo.

Anònim ha dit...

Just a la fusta. Ja xerrarem una estona llarga... Un petó